Fietsen in Vancouver

Zoals iedereen begonnen ook wij onze reis door West-Canada in Vancouver, een grote en drukke stad met veel toeristen. We waren er 3 dagen en hadden de hele tijd prachtig weer. Vancouver heeft mooie fiets-faciliteiten en daar hebben we volop gebruik van gemaakt. 

Om een beetje wegwijs te worden in deze grote stad, hebben we op de dag van aankomst (maandag 5/6) met een hop-on hop-off trolley een rondrit gemaakt langs alle bezienswaardigheden. Eigenlijk waren het twee rondritten: de ene ging door de verschillende wijken van de stad; de andere door het groen van Stanley Park.

IMG_0783

Dinsdag (6/6) hebben we de hele dag gefietst. We volgden de “Seawall”. Dit is een dijk van ongeveer 9 km lang, die rondom Stanley Park is aangelegd om het park te beschermen tegen de zee. Op deze dijk ligt een wandel-/fietspad. Je mag alleen tegen de klok in rijden, dus hadden we steeds links het park en rechts de Stille Oceaan.

Stanley Park is een groot natuurgebied, dat grotendeels uit bos bestaat. Nadat we het park gerond hadden, zijn we kris kras door het bos gereden. We zagen o.a. enorme rode ceders.

IMG_0850

Een bekende attractie van Stanley Park is de verzameling totempalen. Dit zijn replica’s van totempalen die in deze omgeving zijn gevonden. In de palen zijn mythische verhalen gegraveerd van oude indiaanse stammen.

Later op de dag fietsten we naar Chinatown, de op twee na grootste Chinese buurt van Noord-Amerika (na New York en San Francisco). Hier was onder andere het Sam Kee-gebouw, met 1.50m het smalste commerciële gebouw ter wereld en als zodanig vermeld in het Guinness Book of Records. De (oorspronkelijke) eigenaar had door landonteigening slechts een smal reepje grond overgehouden. De gemeente dacht dat hij daar niets meer mee kon, maar hij bewees het tegendeel.

Op de terugweg naar het hotel fietsten we door de historische wijk Gastown en kwamen we langs de beroemde stoomklok. We waren precies op tijd om de klok het deuntje van 5 uur te horen fluiten.

Woensdag (7/6) fietsten we verder langs de waterkant. We kwamen o.a. door het Olympisch Dorp van Vancouver 2010.

IMG_0891

Daarna reden we over Granville Island, een kunstmatig eiland waar oorspronkelijk allerlei industrie was gevestigd. Tegenwoordig is het een toeristische hotspot met allerlei kunstwinkeltjes, café’s, eethuisjes en een overdekte markt. Heel erg leuk. Op de markt kochten we eten voor een picknick op het strand.

Aan het eind van de middag hebben we “Fly over Canada” bezocht: een film van 15 minuten met mooie natuurbeelden van Canada, gefilmd vanuit een helicopter. Het was alsof je zelf in die helicopter zat, je stoel leek mee te bewegen en je voelde wind en regen in je gezicht.

Verder nog gezien tijdens het fietsen: wildlife

en kunst.

O ja, we hebben ook nog hardgelopen, langs de Pacific, op #globalrunningday.

Donderdag (8/6) regende het. Tijd om verder te gaan. We haalden onze “nieuwe” auto op. Deze keer een Chevrolet Equinox, mooi donkerrood, met een panoramadak dat open kan.

 

3 gedachtes over “Fietsen in Vancouver

 1. Hallo Marion en Petra,
  Hoeveel kilometers hebben jullie wel niet afgelegd in de dagen? Hebben jullie dat bijgehouden, dat moeten er toch heel wat zijn. Dat natuurgebied moet wel heel mooi geweest zijn, ook te zien aan de “wilde” dieren die gefotografeerd zijn. Ik geloof dat elke grote stad in Amerika en Canada wel een “China-town” heeft, dat komt me heel bekend voor. Zo te zien hebben jullie ook nog lekker gelopen, lekker bezig.
  Groeten,
  AD

  Like

 2. Wat een prachtige fotoos interessante achtergrondinformatie. Heel leuk ! Top
  Wij doen het wel met Drenthe.
  Hartelijke groet Ineke en Henk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s