Kingston en 1000 stukjes paradijs

We zitten inmiddels in Montréal, maar het verslag daarvan volgt later. Eerst even terug naar begin deze week.

Maandag (17/4) verlieten we Toronto. Het duurde een hele poos voor we de bebouwing uit waren. We reden naar Kingston, het eerste deel over de snelweg en het tweede deel over de rustige Loyalist Parkway, door kleine dorpjes en met een oversteek met een ferry. In Kingston verbleven we 2 nachten in een hele mooie B&B (Rosemount Inn).

Kingston is een historisch stadje: op 1 juli 1867 (150 jaar geleden (!)) is hier het huidige Canada gesticht. Vóór die tijd bestond Canada al wel als Britse kolonie. In die tijd was Kingston een poosje de hoofdstad, maar Koningin Victoria besloot de hoofdstad naar Ottawa te verplaatsen, omdat Kingston te dicht bij Amerika lag en daardoor moeilijk te verdedigen was. Een van de grondleggers van het huidige Canada was Sir John A Macdonald, geboren en getogen in Kingston. Zijn naam kom je dan ook overal in de stad tegen: tegenover onze B&B stond bijvoorbeeld een huis waar zijn zuster had gewoond, zoals op een groot bord bij de deur stond vermeld.

DSC01742

Sir John A Macdonald

We gingen naar Kingston voor de 1000 Islands: meer dan 1000 kleine eilandjes liggen hier in de St. Lawrence River. Dinsdag (18/4) hebben we een boottocht gemaakt door dit gebied. De meeste eilandjes zijn privé-bezit en bebouwd met vakantiehuisjes, variërend van luxe villa’s tot kleine houten schuurtjes.
Het was mooi zonnig weer. De hele tocht hebben we – goed ingepakt, dat wel – buiten op het bovendek gezeten. De eilandjes waren nog niet zo groen als we op foto’s hadden gezien, maar doordat de bomen nog kaal zijn, hadden we goed zicht op de huizen/huisjes.

DSC01754                   DSC01763

DSC01757

Volgens de overlevering zijn de eilandjes als volgt ontstaan: er woonden 5 verschillende stammen langs de rivier. Zij maakten steeds ruzie. Op een gegeven moment was er een god (the Great Manitou) die beloofde het paradijs in het midden van de rivier te leggen, als ze zouden stoppen met ruzie maken. Aldus geschiedde. Na verloop van tijd begonnen de stammen toch weer te ruziën. De god kwam boos naar beneden en nam het paradijs mee in een grote zak. Op weg naar de hemel, scheurde de zak open en vielen er 1000 kleine stukjes paradijs terug in de rivier.

Trouwens, die 1000 islands-dressing, die komt dus hier vandaan.

Terug in Kingston zijn we een stukje gaan hardlopen. Het rondje werd wat langer dan de bedoeling was, omdat we nog langs een paar verder weg gelegen bezienswaardigheden wilden. Normaal zouden we daar de fiets voor hebben gepakt.

8 gedachtes over “Kingston en 1000 stukjes paradijs

 1. Hallo Marion en Petra,
  Dat is al een fijn begin van jullie reis door Canada. Wat een mooi verhaal over de 1000 eilandjes maar het lijkt me een mooie omgeving om rond te toeren.
  Nog geen wilde dieren tegen gekomen bij het hardlopen?
  Groeten,
  AD

  Like

 2. Mooi verhaal weer, leuk om te lezen. En wat staan jullie te stralen op de foto’s! En sportief zeg, ook nog hardgelopen. Veel plezier verder, ik blijf lekker jullie verhalen volgen!! Groet, Linda

  Like

 3. Wat een leuk verhaal inderdaad, van die 1000 eilandjes. Een wijze les voor ons allen: soms kan er uit iets ‘lelijks’ toch iets verrassends wonderschoons ontstaan. Fijne voortzetting van jullie reis! Leuk om op deze wijze een beetje mee te mogen reizen. Hartegroet, Sheila

  Like

 4. Dag lieve buurvrouwen,
  Hier een bericht van jullie buren.
  Jullie zijn letterlijk dagelijks heel dicht bij ons.
  Wij wilden even laten weten dat wij echt superblij zijn dat wij van jullie keuken en douche gebruik mogen maken.
  Dat helpt ons enorm, dank!
  Fijne reis verder en wij spreken elkaar, groeten Dagmar en Daniel

  Like

 5. Pingback: Ottawa, de hoofdstad van Canada | Petra & Marion op reis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s