Anne of Green Gables – Island

We hebben Prince Edward Island verlaten en zijn nu in Nova Scotia, alweer een andere provincie. We zitten in een B&B met prachtig uitzicht op het water (as we speak) in het plaatsje Baddeck. De afgelopen 2 dagen waren we op Prince Edward Island. 

Prince Edward Island (PEI) is de kleinste provincie van Canada, qua oppervlakte ongeveer net zo groot als Friesland. Het is een lieflijk, licht glooiend eiland met veel landbouw, visserij en stranden. We verbleven in de hoofdstad Charlottetown, dat er prat op gaat dat daar in 1864 de eerste besprekingen hebben plaatsgehad die uiteindelijk 3 jaar laten hebben geleid tot de stichting van Canada. Op de kentekenplaten van de auto’s van dit eiland staat dan ook “Birthplace of Confederation”.
De enige brug naar het eiland heet Confederation Bridge. Hij is 13 km lang en schijnt de langste brug ter wereld te zijn over water dat kan bevriezen. Wij reden vrijdag (28/4) via deze brug het eiland op.

DSC01922

Confederation Bridge

Eigenlijk is PEI vooral bekend van “Anne of Green Gables”. Dit is de titel van een boek uit 1908, geschreven door de Canadese schrijfster Lucy Maud Montgomery. Hoofdpersoon is het weesmeisje Anne Shirley dat op 11-jarige leeftijd wordt geadopteerd door de bewoners van het huis “Green Gables”.  Dit huis bestaat écht en is te vinden in het plaatsje Cavendish aan de noordkant van het eiland. Je kunt het vergelijken met Villa Kakelbont van Pippi Langkous (niet in uiterlijk, maar in betekenis). Anne heeft overigens, net als Pippi, sproeten en rode vlechten.
Het huis is benoemd tot historische plaats en is een grote toeristische attractie. Het was nog niet open, maar we konden het terrein wel gewoon op en door de raampjes van het huis gluren (en foto’s maken). Het was er lekker rustig. We maakten ook 2 wandelingen die Anne in het boek ook altijd maakte, als ze naar school of naar de kerk liep.
Het boek (en alle vervolgboeken) is wereldwijd enorm populair. Eerlijk gezegd hadden wij er nog nooit van gehoord, maar we zijn nu bezig in deel 1. We zagen ook al een tv-serie langskomen en natuurlijk is er een musical, die in Charlottetown al ruim 50 jaar loopt. Helaas werd hij niet opgevoerd toen wij er waren, anders waren we er zeker heen gegaan.

Het bezoek aan Green Gables was een van onze uitstapjes op zaterdag (29/4). De rest van de dag vulden we met wandelingen op verschillende plekken op het eiland. Ook hier merkten we dat we nog vóór het echte seizoen zitten: één van de wandelingen ging over een boardwalk door de duinen, maar die was nog niet helemaal klaar en hield halverwege gewoon op….

Vandaag (zondag 30/4) reden we met stralende weer (maar koude wind, 6 gr) terug over de Confederation Bridge. De veerpont die we eigenlijk hadden willen nemen, vaart pas vanaf morgen.
Zoals gezegd zitten we nu in Baddeck. Hiervandaan gaan we morgen de Cabot Trail rijden.

dsc01951.jpg

Vanmiddag bij onze B&B in Baddeck

3 gedachtes over “Anne of Green Gables – Island

 1. Hallo Marion en Petra,
  Geen slechte plek om een dag extra te blijven. De temperatuur is dan wel niet hoog maar de omgeving is heel mooi. Jammer dat die ene wandeling niet helemaal afgemaakt kon worden. Ook dank voor alle achtergrond informatie, heel leuk om te lezen.
  Veel plezier met de Cabot Trail.
  Groeten,
  AD

  Like

 2. Don en ok genieten van Julie reis. Bedankt dat Je ons je website hebt gegeven. Heerlijk genieten,he. Liefs van Don en tante Ans xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s