Mont-Tremblant

 

We zitten weer in een wasserette. Deze keer in Ottawa. Dit verhaal gaat over onze dagen in Mont-Tremblant. Je kunt daar heel mooi wandelen. 

Dinsdag (23/5) waren we in Parc du Mont-Tremblant, het grootste en oudste Parc National van Québec. In zo’n natuurpark zijn verschillende wandelingen uitgezet. Je haalt bij het visitor centre een brochure. Daarin staat aangegeven welke wandelingen er zijn, hoe lang en hoe zwaar ze zijn en wat je onderweg zo’n beetje kunt verwachten (bos, riviertjes, meren, uitzichten). De wandelingen zijn over het algemeen goed aangegeven met bordjes. Je rijdt naar het begin van een wandeling, daar staat dan nog een keer een plattegrondje: het kan niet misgaan.  We hebben deze dag verschillende wandelingen gemaakt, naar een uitkijkpunt, naar watervallen, langs een meer en een bijzondere natuurwandeling (met een apart info-boekje). Heel divers en als bonus was het ook nog prima wandelweer.

IMG_0453-aangepast

Woensdag (24/5) gingen we naar het ski-dorp Mont-Tremblant. Mont-Tremblant is een populair ski-gebied. Ze hebben geprobeerd om het ski-station (waar je met de auto niet in mag) te laten lijken op een Europees skidorp. Vrolijke kleuren, terrasjes en winkeltjes: het zou zó bij de Efteling passen. Een beetje over-the-top, maar daardoor ook wel weer grappig. We gingen met de télécabine naar het hoogste punt (875m). Bovenop de berg maakten we een rondwandeling met de toepasselijke naam 360o. We konden namelijk onderweg aan alle kanten van de berg van het (enigszins heiige) uitzicht genieten. Tijdens deze wandeling moesten we af en toe een ski-piste oversteken. Bijna alle sneeuw was inmiddels weg. Weer terug beneden maakten we nog een mooie wandeling langs de bergbeek.

IMG_0305-aangepast

Halverwege de middag zetten we koers naar Ottawa. Na een klein uurtje kwamen we opnieuw langs Mont-Tremblant, omdat we kennelijk ergens een afslag gemist hadden. Bij de tweede poging is het ons wél gelukt om de goede weg te vinden.

Over Ottawa vertellen we volgende keer.

 

 

4 gedachtes over “Mont-Tremblant

  1. Hallo Marion en Petra,
    Wat een geweldig wandelgebied hebben jullie daar aangetroffen. Heel fijn dat er zo’n goede aanwijzingen worden gegeven en dan weet je wat je te wachten staat. En zo’n 360 graden wandeling lijkt me ook heel mooi.. Op naar Ottawa!!
    Groeten,
    AD

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s