Meer avonturen in Banff

Wij kunnen gewoon niet stilzitten, dus ook niet tijdens onze vakantieweek in Banff. Hierbij het verslag van onze avonturen op zondag en maandag. Met aan het eind een prijsvraag … 

Zondag (18/6) ging al vroeg de wekker. Deze dag werd in Banff een marathon gelopen. Wij hadden ons ingeschreven om mee te doen met de 10 km. Start om 8 uur. Een geweldige ervaring! Geheel autovrij, over paden waar opeens wildlife kan opduiken.


We vonden dit wel genoeg lopen voor een dag. Daarom zijn we ’s middags met de fiets naar het nabijgelegen Lake Minnewanka gereden. Een tochtje van in totaal 25 km.

Onderweg nieuwe dieren in het wild: bighorn sheep.

Mooie meren tijdens dit rondje: Johnson Lake, Two Jack Lake, Lake Minnewanka (mooi groen water).

Bij dit meer maakten we een korte wandeling door de Stewart Canyon, langs een riviertje met ijsblauw snelstromend water. Hier werden we meerdere keren via bordjes gewaarschuwd dat er beren actief waren.

Op de weg terug naar Banff passeerden we een rij stilstaande auto’s. Terwijl we er voorbij reden, zag Marion, in een flits, de reden: een zwarte beer, in de greppel aan de overkant van de weg, een paar meter bij ons vandaan! Petra keek op dat moment (helaas) net de andere kant op.

Maandag (19/6) maakten we een uitstapje naar Kootenay National Park, ons 5e nationale park in deze regio. We beperkten ons tot 2 korte wandelingen naar bezienswaardigheden in het noordelijke deel van dit park, de Paint Pots en de Marble Canyon.
De Paint Pots is een groep waterbronnen die rijk zijn aan ijzer. Dat ijzer geeft de aarde rondom de bronnen een oker-achtige kleur. De First Nations kwamen al naar deze bronnen en gebruikten de grond om kleurstof te winnen voor body paint en kledingverf.


De Marble Canyon is een smalle kloof waarin met veel geweld water doorheen stroomt. Er loopt een wandelpad bovenlangs de kloof en met bruggetjes eroverheen. Hierdoor kun je goed zien hoe diep (40 m) de kloof is.

’s Middags maakten we een lange wandeling in Banff National Park, heen en weer naar Boom Lake, een prachtig bergmeer op de grens van British Columbia en Alberta.

 

Tot slot de beloofde prijsvraag. Wie ziet het verschil tussen onderstaande foto’s ? Als we een goed antwoord krijgen, vertellen we het bijbehorende verhaal. Voor degene die als eerste reageert met het goede antwoord, nemen we iets leuks mee uit Canada.

 

 

5 gedachtes over “Meer avonturen in Banff

 1. Wat leuk om jullie tochten bij Field En Banff te kunnen volgen. Wij logeerden eens in Field en waren ik de zomer in dit gebied. Er was toen een muggenplaag! We konden nergens buiten lopen of zitten of we werden lek geprikt! Jullie hebben een beter tijdstip uitgezocht. Ook in dit gebied onze eerste beer gespot. Spectaculair!
  En dan doe ik nog even graag mee aan de spannende prijsvraag: op foto links tijdens de 10 km loop hebben jullie een rood t shirt aan en op de foto rechts een blauw….
  En jullie verder genieten in dit prachtige gebied!

  Like

 2. Hallo Marion en Petra,
  Dat jullie zo maar een paar dagen stil zouden gaan zitten had ik echt niet verwacht. Maar de activiteiten die jullie doen lijken me heel fijn, dat hardlopen in zo’n omgeving en het wandelen door zo’n kloof, heel fijn. En natuurlijk al dieren spotten, daarvoor moet je hier toch naar de dierentuin.
  Ik zag ook de andere kleur van de shirts maar jullie keken wel heel anders, geen felle zon meer?
  Groeten,
  AD

  Like

 3. Hoi,

  Ja, ik ben te laat voor de eerste prijs; Peet, je hebt inderdaad een nieuwe bril. Is die andere in de canyon gevallen toen je te veel naar beneden keek?
  En wat betreft de zwarte beer: ik ben er zeker van dat jullie er nog wel meer gaan zien.

  Liefs,
  Gert Jaap

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s