Yellowstone (1): Mammoth & Canyon

Yellowstone National Park heeft zoveel te bieden en we hebben zoveel gezien, dat we er een paar berichten over schrijven. Dit eerste deel gaat over onze eerste dag in Yellowstone. De Mammoth Hot Springs en de Grand Canyon of the Yellowstone waren deze dag de highlights. En we zagen ook beren. 

Begin 19e eeuw zijn er expedities geweest om het Amerika ten westen van de Mississippi in kaart te brengen. Het gebied dat nu Yellowstone Park is, werd daarbij gemeden, omdat de expeditieleiders van lokale Indianen hoorden dat het er spookte. Eén van de expeditieleden keerde enkele jaren later (in 1807) nieuwsgierig terug. Toen hij bij thuiskomst vertelde wat hij allemaal had gezien, werd hij uitgelachen (“mad hallucinations”). Tientallen jaren volgden, waarbij andere Yellowstone-bezoekers terugkwamen met verhalen over kolkende modder en rokende rivieren. Ook hun verhalen werden afgedaan als verzinsels. In 1870 werd er een officiële expeditie naar het gebied gestuurd om duidelijkheid te krijgen over feiten en fabels. De expeditieleider had een vooruitziende blik en nam een fotograaf en een schilder mee, om zijn verhalen te kunnen bewijzen. Zijn rapportage overtuigde het Amerikaanse Congres en in 1872 werd Yellowstone tot National Park benoemd, als eerste van Amerika.

Op donderdag (29/6) gingen wij Yellowstone Park binnen via de noordingang. Op de officiële toegangspoort staat: “For the Benefit and Enjoyment of the People”, om de bedoeling van het nationale park te onderstrepen, namelijk dat het van en voor iedereen is.

 

Al gauw kwamen wij bij het eerste gebied met bijzonderheden: de Mammoth Hot Springs. Hier bevinden zich heetwaterbronnen en kalksteenterrassen, waar we via boardwalks en trappen langs en overheen konden lopen.

 

 

Tijdens het bezoek hier ontwaarden wij onze eerste beer van de dag. Vervolgens reden we in een rustig tempo richting Canyon Village in het oosten van het park. Onderweg maakten we diverse stopjes, zoals voor onze tweede en derde beer spontaan langs de weg en voor het bekijken van de Tower Falls.

 

Een klein uitstapje naar de Petrified Tree (een versteende boomstam) liep iets anders dan gepland: er zat namelijk een beer (nummer 4) vlak langs de toegangsweg: auto’s mochten er niet meer door. Gelukkig mochten we er nog wel te voet langs. Terug richting de auto werden we door een ranger tegengehouden, omdat de beer zich nog dichter naar de weg had verplaatst. We kregen de opdracht om met een groep achter elkaar aan de andere kant van de weg rustig achter de ranger aan te lopen, die gewapend met bear spray beloofde de beer op afstand te houden. We mochten niet stoppen om foto’s te maken….

IMG_2299

Petrified Tree

 

De Canyon van de Yellowstone River is prachtig. Het lijkt wel een surrealistisch schilderij. Er zijn ook nog twee watervallen, de Upper Falls en de Lower Falls.

IMG_2340IMG_2329

 

Hierna was het tijd om het park te verlaten via de westingang. Onderweg veel mooie uitzichten en ook nog 2 keer een beer langs de weg. Het spotten van een beer is heel eenvoudig: je ziet remmende auto’s, en/of er is een file; mensen staan langs de weg te kijken en foto’s te maken; als je kijkt in de richting waar zij naar kijken of wijzen, dan zie je de beer.

 

 

Beelden van onderweg:

 

Ons volgende verhaal over Yellowstone Park gaat over geisers en bizons.

3 gedachtes over “Yellowstone (1): Mammoth & Canyon

 1. Wow, dat is allemaal wel heel spectaculair! Goed dat jullie zijsprong maken. Geniet van het vervolg, ik blijf met belangstelling lezen en kijken.

  Liefs,
  Gert Jaap

  Like

 2. Hallo Marion en Petra,
  Wat een belevenissen weer en war weer een mooi natuurgebied waarin jullie nu weer zitten. Die beren blijven jullie wel volgen. Fijn dat er toch heel goed op de veiligheid wordt gelet. Was het geen nare lucht bij de hot springs? er komen toch altijd een boel vreemde zaken mee naar boven.
  Tot ziens bij de bizons!!
  Groeten,
  AD

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s