Grand Teton

Als je Yellowstone Park aan de zuidkant verlaat, rij je over de John D. Rockefeller Memorial Parkway zo het volgende nationale park binnen: Grand Teton. We zijn er een dagje geweest en hebben er onder andere weer gefietst. 

Het Grand Teton National Park bestond aanvankelijk alleen uit een reeks bergen, de Teton Range. Later werd het gebied uitgebreid met het rivierdal dat ten oosten van de bergketen ligt.
IMG_2636

Het dal is begin 19e eeuw ontdekt door Franse pelsjagers. De reeks bergtoppen langs het dal, deed hen denken aan vrouwenborsten, vandaar dat zij hen “tétons” (= tieten) noemden.
Apart aan dit park is dat er zich enkele privé-ranches bevinden en zelfs een vliegveld! Er lopen twee wegen doorheen, aan weerszijden van de Snake River die kronkelend door het dal loopt. Wij maakten een rondje door het park: via de outer park road heen en via de inner park road weer terug.

‘s Ochtends hadden we al meteen prachtige uitzichten op de bergketen, met acht pieken die hoger zijn dan 3600m. De Grand Teton is met 4197m de hoogste.
IMG_2649

We bezochten onderweg een voormalige homestead (enkele huisjes, die samen een boerenbedrijf vormden).

Ook de Chapel of Transfiguration was een klein ommetje waard: in dit kerkje zit achter het altaar een groot raam, waar doorheen je de bergen kunt zien.

Aan de voet van een van de bergen ligt het Lake Jenny. Omdat daar werkzaamheden waren, kon je daar maar beperkt parkeren. Wij hebben daarom een fiets gehuurd om vanuit een parkeervriendelijker locatie 12 km naar het meer te fietsen, over een prachtig vrijliggend fietspad tussen sagebrush (laag struikgewas) en veel bloemen.


Bij het meer staken we met een ferry in 10 minuten het meer over (intussen een flinke regenbui !) en aan de overkant wandelden we naar de Hidden Falls (een waterval die je inderdaad pas op het allerlaatste moment ziet) en een uitzichtpunt.

Daarna met de boot en de fiets weer terug naar de auto. Onderweg zagen we dicht langs ons fietspad een Amerikaanse antilope (pronghorn).

We vervolgden onze weg met de auto, zagen hele donkere luchten, kregen af en toe ook een bui.
IMG_2756

Maar toen we aan het eind van ons rondje nog even de Signal Mountain opreden, hadden we boven op de berg prachtig uitzicht in de zon.

Het was een leuke dag in Grand Teton National Park. Weer heel anders dan Yellowstone. Toen we de volgende dag weer terug reden naar Yellowstone Park, hebben we nog een paar mooie foto’s kunnen maken van de Tetons.
IMG_2787IMG_2792

2 gedachtes over “Grand Teton

 1. Hallo Marion en Petra,
  Het is weer een heel mooi gebied waar jullie doorheen gereden, gefietst en gevaren hebben. Wat een mooie bergen waren daar te zien, vooral in het 360 graden filmpje. Daar liepen ook nog aardig wat paarden rond. Het blijft heel leuk om jullie verhalen, met alle achtergrondinformatie te lezen.
  Groeten,
  AD

  Like

 2. Geurt was wat traag met het doorgeven van het linkje. Maar vanaf nu lees ik dus trouw mee. Wat een heerlijke verhalen schrijven jullie!
  Groet, Arjen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s