Nog een keer Yellowstone

We zitten inmiddels alweer lang en breed in Canada. In Jasper om precies te zijn. Hier blijven we een aantal dagen. We hebben nog veel te vertellen over de afgelopen week: de laatste dag in Yellowstone, 4th July in Great Falls, weerzien met Lake Louise. Dan weten jullie vast wat er gaat komen. Nu eerst het verhaal over nog een dag in Yellowstone met nog meer geisers en nog meer beren. 

De kortste weg terug naar Canada ging door Yellowstone National Park. Dat vonden wij helemaal niet erg! We hebben er gewoon nog een dag doorgebracht.

Yellowstone National Park heeft de vorm van een vierkant, ongeveer 150 km lang en 150 km breed. Er zijn vijf ingangen: noord, west, zuid, noordoost en oost. Alle toegangswegen komen uit op een 230 km lange rondweg in de vorm van een acht, de “Grand Loop”. Alle hoogtepunten van het park kom je tegen als je deze rondweg rijdt. Onze eerste dag in Yellowstone (de ‘berendag’) reden wij het bovenste rondje van de acht. Onze tweede dag (de ‘bizondag’) reden wij het onderste rondje. De derde dag reden we van de westingang via Old Faithful het park via de zuidingang uit.
Maandag (3/7) staken we het park door van zuid naar noord, dat was de kortste weg terug naar Canada.

 

Bij onze eerdere bezoeken hadden wij nog enkele geiservelden niet bezocht, daar hadden we nu nog mooi de tijd voor. We bezochten het Black Sand Basin:

 

 

Het Biscuit Basin:

 

Het Midway Geyser Basin met als hoogtepunt de Grand Prismatic Spring:

 

 

De Great Fountain Geyser:

 

En Het Lower Geyser Basin met de Fountain Paint Pot:

 

We waren toen halverwege het park en we besloten om niet de kortste weg naar het noorden te nemen, maar via de bovenste loop om te rijden. Vorige keer hadden we daar verschillende beren gezien, dus wie weet. We hadden geluk: drie keer kwamen we terecht in een “bear jam”, een file van berenkijkers. We hebben alle keren de beer in kwestie gezien (een zwarte, een bruine en daarna weer een zwarte). Vaak is de beer al aan het weglopen tegen de tijd dat wij hem in zicht krijgen.

 

De laatste beer was heel dichtbij en kwam ook onze kant op gelopen, dus Petra (die even was uitgestapt en teruggelopen, omdat we ter hoogte van de beer zelf niet hadden kunnen stoppen) wist niet hoe snel ze weer in de auto moest springen. Wel nadat ze eerst nog snel een foto had gemaakt.

 

Vervolgens stond er een eindje verder een coyote op de weg. Hij kwam rustig door de berm langs ons lopen, dus dat was echt dichtbij. Zijn vrouwtje lag aan de andere kant van de weg in het gras.

 

Tot slot zagen we bij de Mammoth Hot Springs als bonus nog twee wapitiherten. Een van hen stond naast een bord waarop met grote letters staat dat je niet te dicht in de buurt van die beesten moet komen. Toch stond er een groepje mensen nog geen meter vandaan te kijken. Voor de duidelijkheid: onze foto’s zijn gezoomd en vanuit de auto genomen.

 

Dit was het laatste deel van ons Yellowstone-avontuur.

 

Het volgende verslag volgt snel en gaat over onze reis terug naar Canada, via Montana, waar sinds enkele dagen een hittegolf gaande was.

3 gedachtes over “Nog een keer Yellowstone

 1. Hallo Marion Petra,
  Heel verstandig om een langere weg te nemen, dat heeft jullie weer leuke ontmoetingen gegeven. Wat een mooie foto’s en filmpjes van de geisers, dat moeten mooie maar warme momenten zijn geweest.
  Ik hoop dat jullie geen last zullen hebben van de bosbranden die op het ogenblik in Canada zijn, dat lijkt me neit leuk.
  Groeten,
  AD

  Like

  • Hoi Ad,
   Ja, die bosbranden houden we in de gaten. We zitten nu nog in Alberta en de branden zijn in British Columbia. Maar ook hier staat de bosbrandwaarschuwingswijzer op “extreme”, want het is droog en erg warm. We wachten af. Het zou effect kunnen hebben op onze reisplannen, maar dat is nu nog niet te zeggen.
   Groeten, Petra & Marion.

   Like

 2. Hoi Petra,

  Leuk al die foto’s. Zo te zien, is het een mooi landschap. Hopelijk hebben jullie straks geen heimwee naar Canada😜.

  Groet en veel plezier,
  Mostapha

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s