Jasper (2): Lakes, Rivers & Springs

In een gebied met gletsjers is er altijd veel water in de buurt. Niet verwonderlijk dus, dat wij in en om Jasper veel water hebben gezien in allerlei varianten. Overigens niet in de vorm van regen, die wel steeds werd voorspeld. 

Zondagmiddag (9/7) hebben we gewandeld rond het Lac Beauvert (waar weer zo’n prestigieus Fairmont Hotel aan ligt, mét golfbaan). Ook gingen we even kijken bij het Lake Annette (waar we even konden pootje baden) en bij het Lake Edith (waar we rode stoelen vonden).

Dinsdag (11/7) maakten we een mooie boswandeling bergop bij het Pyramide Lake. Van bovenaf hadden we, ondanks de laaghangende bosbrandrook, mooi uitzicht op dit meer en het naastgelegen Patricia Lake.

Woensdag (12/7) hebben we de Athabasca River bewonderd vanaf het water. Deze rivier heeft zijn oorsprong bij de gletsjer waar we vrijdag naar toe waren gelopen, en passeert stroomafwaarts de Athabasca Falls, die we maandag bezochten. Vanaf die waterval zijn we met een raft de rivier verder afgezakt, via enkele rapids. Natuurlijk hielden we het niet droog, met name Petra kreeg een paar keer de volle laag, omdat zij voorin de boot zat. Het water was ijskoud, want volgens onze stuurman was het de dag ervoor nog gletsjer.


’s Middags maakten we nog een wandeling naar Old Fort Point, bovenop een heuvel die mooi uitzicht biedt op diezelfde Athabasca River, die bij Jasper meandert, zich splitst en daarna nog ruim 1000 km verder naar het noorden stroomt.

Donderdag (13/7) brachten we een bezoek aan de Miette Hot Springs. Dat is de warmste heetwaterbron in de Canadese Rockies (54oC). We wandelden eerst naar de plek waar het water uit de rotsen komt. We passeerden daarbij de ruïnes van het voormalige badhuis dat hier vlakbij lag. Dat badhuis ging aan zijn eigen succes ten onder: het werd te druk in het smalle rivierdal. Daarom hebben ze een eindje verder, waar meer ruimte is, een nieuw bad gebouwd. Daar hebben wij ons ook een poosje vermaakt in de vier baden, twee héle koude en twee héle warme.

En onderweg: meer meren, uitzichten, wandelingen en wildlife (Rocky Mountain Bighorn Sheep).

Een gedachte over “Jasper (2): Lakes, Rivers & Springs

  1. Hallo Marion en Petra,
    Weer ene mooi gebied waar jullie dor heen zijn getrokken. Dat raften is niets voor mij, ik zou van binnen en van buiten helemaal nat zijn (van de angst). In van die baden zitten spreekt me veel meer aan, dan heb ik nog een beetje contact met de aarde!! Het was inderdaad wel een bok met grote hoorns.
    Groeten,
    AD

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s