De rode stoelen

Om jullie niet langer in spanning te houden, hier het verhaal over de rode stoelen. 

Alle Nationale Parken en Historische Sites in Canada zijn eigendom van Parks Canada. Zij zorgen voor behoud en onderhoud én hebben ook als doel om deze bijzondere plekken voor publiek toegankelijk te houden. Om meer mensen naar de parken te “lokken” bedachten ze enkele jaren geleden de Red Chair Experience. Op de mooiste plekjes zijn sets rode Canadese tuinstoelen neergezet. Zo’n stoel (ook wel Muskoka-chair genoemd) staat symbool voor ontspannen relaxen, in contact met de natuur. Je ziet deze stoelen in veel tuinen, in allerlei kleuren. Maar de rode stoelen met een bevertje (= het logo van Parks Canada) zijn speciaal. Sommige stoelen zijn makkelijk te vinden, bijvoorbeeld vóór de ingang van de Citadel in Halifax. Voor andere moet je meer moeite doen, dan staan ze aan het eind van een lange wandeling. Het is voor ons inmiddels een beetje een sport geworden om de rode stoelen te localiseren!
Om ook jeugd aan te spreken is er een social media-actie #ShareTheChair om foto’s van de stoelen te delen met de rest van de wereld. Wij doen daar graag aan mee.

Overigens ook leuk om te weten: in het kader van het 150-jarig bestaan van Canada dit jaar, biedt Parks Canada iedereen die dat wil (of je nu in Canada woont of niet) een gratis jaarkaart aan. Dat betekent dat wij al die bijzondere plekken gratis kunnen bezoeken. Dat is een leuke bonus !

8 gedachtes over “De rode stoelen

 1. Hallo Marion en Petra,
  Ze zijn heel mooi rood maar die kleur hoort bij Canada. Wat een mazzel voor jullie dat jullie zo’n jaarkaart hebben gekregen, geniet er van.
  Groeten,
  AD

  Like

 2. ”Mooi rood is niet lelijk:)”… Erg leuk om zoveel mogelijk rode stoelen te spotten!
  Met als bonus een gratis jaarkaart! Lucky bastards!
  Groeten Kees & Anna

  Like

 3. Wat een grappig verhaal van die stoelen. Ik zie ze steeds per paar staan. Zijn er voor groepen ook zitmogelijkheden daar? 😉 Wat een schitterende reis maken jullie met vaak mooi weer zo op de foto’s te zien. Groeten, Floris

  Like

 4. Pingback: In en om Québec | Petra & Marion op reis

 5. Pingback: Cowboys & Meren | Petra & Marion op reis

 6. Pingback: Ridin’ the Goose | Petra & Marion op reis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s