Lake Louise

Een bezoek aan Banff National Park is niet compleet als je niet bij Lake Louise bent geweest. “The Jewel of the Rockies” kon dus niet in ons programma ontbreken. Hier stond ons ook een verrassing te wachten. 

Lake Louise is een meer met een oppervlakte van ongeveer 1 km2, dat wordt gevoed door het smeltwater van 6 gletsjers. Het ligt op ongeveer 1600m en wordt aan 3 kanten omgeven door bergwanden. Het water heeft een groenblauwe kleur. Het meer is vernoemd naar Prinses Louise, een dochter van koningin Victoria, die een tijdje met haar man in Canada woonde, toen hij daar gouverneur-generaal was. Ze was erg geliefd bij de Canadezen. De provincie Alberta is overigens ook naar haar vernoemd, want Alberta was haar 3e naam.
Je kunt met de auto tot aan het meer komen en dat is een extra reden dat er zoveel toeristen komen. Zo ook op dinsdag (20/6).

Wij dachten er bijtijds te zijn, maar om half 11 was er voor ons al geen plek meer op de grote parkeerplaats het dichtst bij het meer. We werden teruggestuurd naar een verder weg gelegen parkeerplaats en zaten een beetje te balen dat we daarvandaan terug moesten gaan lopen. Dat balen was snel over: er stonden een paar mensen op een dijkje aan de rand van de parkeerplaats ogenschijnlijk van het uitzicht te genieten. Wij wilden ook wel even zien wat er zo de moeite waard was. Op het veldje aan de andere kant van het dijkje waren twee beren te zien! Onze dag kon toen al niet meer stuk.

Lake Louise is inderdaad prachtig.

Net als de eerste toeristen eind 19e eeuw, hebben we gewandeld via Mirror Lake naar Lake Agnes, een klein meer op zo’n 2100m. Dat was een mooie wandeling, waarbij je beneden tussen de bomen af en toe het melkgroene water van Lake Louise kon zien.

Bij Lake Agnes is een theehuis, waar men al sinds 1905 de vermoeide wandelaar een kopje thee serveert. Het was er superdruk, maar toch lukte het ons 2 lege krukken te vinden en ons een potje thee te laten brengen.

Na een spectaculaire afdaling langs een steile rotswand, de Beehive, hebben we ook nog een stuk langs de oever van Lake Louise gewandeld.

IMG_1654

Terug bij de parkeerplaats wierpen we nog even een blik over het dijkje, en ja hoor: opnieuw 2 beren!

Op de terugweg maakten we nog een kort uitstapje naar Moraine Lake. Je hebt hier een mooi uitzicht op 10 bergtoppen. Dit uitzicht wordt wel het “20 dollar view” genoemd, omdat het tussen 1969 en 1979 op het 20-dollarbiljet stond.

Als de zon schijnt heeft het meer een uitgesproken blauwe kleur, maar omdat het inmiddels helemaal bewolkt was, konden we dat niet zo goed zien. Over een week of 3 komen we nog een keer in Lake Louise, dus dan hebben we daarvoor nog een kans.

Woensdag (21/6) was onze laatste dag in Banff. We hebben weer fietsen gehuurd en mooie tochtjes gemaakt in de omgeving. Geen beren meer gezien, maar in het dorp zagen we 2 herten in een tuin grazen en op een gegeven moment stond er een wapiti-hert op ons pad.

Inmiddels zijn we uit de Rockies. De afgelopen dagen stond voor ons de dinosaurus centraal, dus daarover gaat een volgend verhaal.

3 gedachtes over “Lake Louise

 1. Hallo Petra en Marion,
  Ik ben echt een beetje jalours op jullie, wat maken jullie mooie en leuke dingen mee.(je krijgt wat je verdient???). Al die mooie natuur, inclusief de wilde beesten, zijn echt geweldig om naar te kijken, echt genieten. Jammer dat jullie nu de Rockies achter jullie moesten laten.
  Groeten,
  AD

  Like

 2. Ik hoop dat ik niets teveel heb gezegd wat betreft Lake Louise en de beren (en al het andere wild). En hopelijk zien jullie Moraine Lake, als jullie weer terug komen in de Rockies en in de buurt van Louise zijn, ook nog met een strakblauwe lucht, dan is het echt onvoorstelbaar mooi.

  Voor vooral, geniet!
  Liefs,
  Gert Jaap

  Like

 3. Pingback: Cowboys & Meren | Petra & Marion op reis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s